God innsats av Raumar-løperne i NM-sprint i Bodø

Postet av Raumar Orientering den 12. Mai 2024

Denne helga hadde Raumar en tropp på 4 løpere i Bodø på NM-sprint. Det var 3 spente 17 åringer, og dermed NM-debutanter, som reiste oppover sammen med rutinerte Øistein.Oline Soma Slåstad, Eline Andrea Andersen, Erik Dehli Saxhaug og Øistein Fagerli Næss klare for start i søndagens stafett

Knock-out sprint stod på programmet torsdag (Kristi Himmelfarts dag). Oline og Eline gjord begge fine løp i prologen og gikk videre til semifinale (som nr. 20 og 24). I semifinalene (10 løpere i 3 heat) avanserte Oline stadig oppover i feltet. Det ble 4. plass, 5 sekunder bak 3. - plassen som ville gitt finalebillett. Eline gjorde også et bra løp, og kom i mål som nr. 7, men manglet postkvittering og ble dessverre disket. Oline fikk da en flott 12. plass i NM, mens Eline ble nr. 30 (av 52 løpere i D17-18).

Erik gjorde et fint løp i prologen (som var ganske lang til prolog å være) og fikk en 47. plass, det ble også hans NM-plassering (59 startende i klassen). Øistein hadde gode bein, men var nok ikke 100 % i fokus i en hektisk prolog og hoppet over en post og måtte tilbake igjen. Han ble nr 52 av 62 startende i H21.

På lørdagens sprint gjorde Oline et nytt fint løp, og ble belønnet med 15. plass. Eline fikk også til et fint løp og ble nr. 25. Erik gjorde et jevnt bra og ble nr. 55, mens Øistein fikk o-teknikken bedre til og ble nr 54 av 71 startende i en tøff H21-klasse.

Søndag var det klart for stafett med de 3 første-års juniorene sammen med senior - rutinen.

Oline hang bra med på 1. etappe, løp jevnt og sikkert og vekslet som nr 23. (alle plasseringer og resultater i stafetten er iht. offiselle resultater der sammenslåtte klubblag ikke teller). Øistein på 2. etappe gjorde også et jevnt solid stafettløp, og kom inn som nr. 26. Eline gjorde også et flott løp, hun avanserte opp til 24., mens Erik kjempet seg igjennom løypa og kom inn som nr. 30 (av de 42 tellende lagene i NM-stafetten). Det er bra for et så ungt lag!

Kevin er dessverre skadet og fikk ikke stilt til start i årets NM sprint.